| Kalaco | Bayat mısır ekmeği, tereyağı ve ayranla yapılan, kuymak benzeri bir yemektir. |
| Kaygana | Yumurta, un ve sütle yapılan, üzerine tereyağı ve peynir eklenerek tüketilen bir çeşit yöresel omlettir. |
| Yoğurtlu Silor | Yufkaların kaynar suyla ıslatılıp fırınlandıktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağı dökülerek yapılan bir yemektir. |
| Mısır Ekmeği (Çadi) | Mısır unuyla yapılan, tereyağlı ve kabarık ekmektir. |
| Hamsili Ekmek | Mısır ekmeği karışımının içine hamsi ve yeşilliklerin eklenerek fırınlandığı bir yemektir. |
| Cevizli Kete | Elde açılan hamurun içine ceviz konularak yapılan, fırında pişirilen bir hamur işidir. |
| Hamsili Pilav | Hamsi, pirinç ve çeşitli baharatlarla hazırlanan geleneksel bir yemektir. |
| Şalgam Pancar Yemeği | Şalgam (pancar) temizlenip kesildikten sonra domates ve çeşitli garnitürlerle birlikte yağda kavrularak yapılan bir yemektir. |
| Karalahana Sarması | Karalahana yapraklarına pirinç ve kıyma doldurularak yapılan geleneksel bir yemektir. |
| Turşu Kavurması | Kış aylarında hazırlanan turşuların kavrulmasıyla yapılan bir yemektir. |