81 İl Türkiye Rehberi

Artvin - Yemek Listesi

Yemek AdıKısa Açıklama
KalacoBayat mısır ekmeği, tereyağı ve ayranla yapılan, kuymak benzeri bir yemektir.
KayganaYumurta, un ve sütle yapılan, üzerine tereyağı ve peynir eklenerek tüketilen bir çeşit yöresel omlettir.
Yoğurtlu SilorYufkaların kaynar suyla ıslatılıp fırınlandıktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağı dökülerek yapılan bir yemektir.
Mısır Ekmeği (Çadi)Mısır unuyla yapılan, tereyağlı ve kabarık ekmektir.
Hamsili EkmekMısır ekmeği karışımının içine hamsi ve yeşilliklerin eklenerek fırınlandığı bir yemektir.
Cevizli KeteElde açılan hamurun içine ceviz konularak yapılan, fırında pişirilen bir hamur işidir.
Hamsili PilavHamsi, pirinç ve çeşitli baharatlarla hazırlanan geleneksel bir yemektir.
Şalgam Pancar YemeğiŞalgam (pancar) temizlenip kesildikten sonra domates ve çeşitli garnitürlerle birlikte yağda kavrularak yapılan bir yemektir.
Karalahana SarmasıKaralahana yapraklarına pirinç ve kıyma doldurularak yapılan geleneksel bir yemektir.
Turşu KavurmasıKış aylarında hazırlanan turşuların kavrulmasıyla yapılan bir yemektir.
Şehir Ana Sayfasına Dön