Piyaz | Kuru fasulye, soğan, maydanoz ve tahin sosuyla hazırlanan meze. |
Kabune Pilavı | Badem, kuş üzümü ve baharatlarla yapılan pilav. |
Şiş Köfte | Baharatlı kıymadan yapılan küçük köfteler. |
Tahıl Ekmeği | Buğday ve arpa karışımından yapılan geleneksel ekmek. |
Tandır Kebabı | Yavaş pişirilen kuzu etiyle hazırlanan kebap. |
Gömbeç | Un, yoğurt, yumurta ve maydanozdan yapılan börek türü. |
Cızlak | Yöresel bulgur pilavı. |
Alanya Böreği | Peynirli ve maydanozlu ince hamur böreği. |
Kabak Çiçeği Dolması | Kabak çiçeğine pirinçli iç harç doldurularak yapılan yemek. |
Kabak Tatlısı | Bal ve cevizle servis edilen kabak tatlısı. |
Sıkma | İnce lavaş ekmeğiyle yapılan dürüm. |
Tavşan Güveci | Tavşan etiyle yapılan geleneksel güveç yemeği. |
Kalamar Dolması | Kalamarın içine baharatlı pirinçli harç doldurulur. |
Lahana Sarması | Lahana yaprağı ile sarılan dolma çeşidi. |
Köpoğlu | Patlıcan, yoğurt ve tahinle hazırlanan soğuk meze. |
Mancarlı Köfte | Mancar otu ile hazırlanan özel köfte. |
Nar Ekşili Tavuk | Nar ekşisiyle marine edilen tavuk yemeği. |
Söğüş | Soğuk servis edilen et ve sebze tabağı. |
Çökelekli Börek | Yöresel çökelek peyniri ile yapılan börek. |
Bamya Yemeği | Zeytinyağlı ve etsiz hazırlanan bamya yemeği. |
Keşkek | Buğday ve etle yapılan geleneksel Anadolu yemeği. |
İçli Köfte | Baharatlı kıymayla doldurulmuş, bulgur kaplı köfte. |
Yoğurtlu Patlıcan | Közlenmiş patlıcan ve yoğurtla hazırlanan meze. |
Fırın Sütlaç | Fırında pişirilmiş geleneksel sütlaç tatlısı. |
Kabak Mücveri | Rendelenmiş kabakla yapılan kızartma. |
Taze Fasulye | Zeytinyağlı taze fasulye yemeği. |
Hamsili Pilav | Hamsi ve pirinçle yapılan yöresel pilav. |
Kavurma | Yağda kavrulmuş et yemeği. |
Mantar Sote | Taze mantarların zeytinyağı ve baharatlarla sotelenmesi. |
Şambali | İrmik ve şerbetle yapılan tatlı. |