| Piyaz | Kuru fasulye, soğan, maydanoz ve tahin sosuyla hazırlanan meze. |
| Kabune Pilavı | Badem, kuş üzümü ve baharatlarla yapılan pilav. |
| Şiş Köfte | Baharatlı kıymadan yapılan küçük köfteler. |
| Tahıl Ekmeği | Buğday ve arpa karışımından yapılan geleneksel ekmek. |
| Tandır Kebabı | Yavaş pişirilen kuzu etiyle hazırlanan kebap. |
| Gömbeç | Un, yoğurt, yumurta ve maydanozdan yapılan börek türü. |
| Cızlak | Yöresel bulgur pilavı. |
| Alanya Böreği | Peynirli ve maydanozlu ince hamur böreği. |
| Kabak Çiçeği Dolması | Kabak çiçeğine pirinçli iç harç doldurularak yapılan yemek. |
| Kabak Tatlısı | Bal ve cevizle servis edilen kabak tatlısı. |
| Sıkma | İnce lavaş ekmeğiyle yapılan dürüm. |
| Tavşan Güveci | Tavşan etiyle yapılan geleneksel güveç yemeği. |
| Kalamar Dolması | Kalamarın içine baharatlı pirinçli harç doldurulur. |
| Lahana Sarması | Lahana yaprağı ile sarılan dolma çeşidi. |
| Köpoğlu | Patlıcan, yoğurt ve tahinle hazırlanan soğuk meze. |
| Mancarlı Köfte | Mancar otu ile hazırlanan özel köfte. |
| Nar Ekşili Tavuk | Nar ekşisiyle marine edilen tavuk yemeği. |
| Söğüş | Soğuk servis edilen et ve sebze tabağı. |
| Çökelekli Börek | Yöresel çökelek peyniri ile yapılan börek. |
| Bamya Yemeği | Zeytinyağlı ve etsiz hazırlanan bamya yemeği. |
| Keşkek | Buğday ve etle yapılan geleneksel Anadolu yemeği. |
| İçli Köfte | Baharatlı kıymayla doldurulmuş, bulgur kaplı köfte. |
| Yoğurtlu Patlıcan | Közlenmiş patlıcan ve yoğurtla hazırlanan meze. |
| Fırın Sütlaç | Fırında pişirilmiş geleneksel sütlaç tatlısı. |
| Kabak Mücveri | Rendelenmiş kabakla yapılan kızartma. |
| Taze Fasulye | Zeytinyağlı taze fasulye yemeği. |
| Hamsili Pilav | Hamsi ve pirinçle yapılan yöresel pilav. |
| Kavurma | Yağda kavrulmuş et yemeği. |
| Mantar Sote | Taze mantarların zeytinyağı ve baharatlarla sotelenmesi. |
| Şambali | İrmik ve şerbetle yapılan tatlı. |