81 İl Türkiye Rehberi

Afyonkarahisar - Yemek Listesi

Yemek AdıKısa Açıklama
Afyon SucuğuBaharatlı, dana ve koyun etinden yapılan kuru et ürünü.
Afyon KaymağıManda sütünden elde edilen, yoğun kıvamlı süt ürünü.
KeşkekBuğday ve etin uzun süre dövülerek pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel yemek.
Haşhaşlı BörekHaşhaş ezmesiyle yapılan katmer tarzı börek.
Düğülü PilavEt suyu, nohut ve haşhaşla yapılan yöresel pilav türü.
Kabak BöreğiKabak rendesiyle hazırlanan tatlımsı börek.
Çullama KöfteYumurtalı harçla kaplanmış kızartılmış köfte türü.
BükmeHaşhaşlı, kıymalı veya patatesli içle yapılan sac böreği.
KatmerHaşhaş veya tereyağıyla hazırlanan ince katlı hamur işi.
ErişteEl açması kesilmiş makarna, genellikle kışlık hazırlanır.
Yufka EkmeğiSacda pişirilen kuru, ince hamur ekmeği.
Patlıcan BöreğiKızarmış patlıcan dilimleriyle yapılan fırın yemeği.
Tarhana ÇorbasıKurutulmuş yoğurt ve unla yapılan geleneksel çorba.
ArabaşıTavuk etli, acılı çorba ile birlikte tüketilen hamur parçaları.
Göce Köftesiİnce kırılmış buğdaydan yapılan etsiz köfte türü.
HamursuzMayasız, odun ateşinde pişirilen geleneksel ekmek.
Kaldırık DolmasıKaldırık (hodan) otuyla hazırlanan zeytinyağlı dolma.
Soğan YahniEtli ve baharatlı soğan yemeği.
Fasulye BastıKuru fasulyeyle yapılan, etli yahni benzeri yemek.
Mercimekli Bulgur PilavıYeşil mercimek ve bulgurla yapılan sade pilav.
Çiğ DolmaPişirilmeden hazırlanan haşhaşlı kuru dolma türü.
Yumurtalı KabakKabak ve yumurtayla yapılan sade tava yemeği.
TiritEt suyunda ıslatılmış yufka üzerinde kavurma ile servis edilir.
Oğmaç ÇorbasıUn topakları ve et suyuyla yapılan yöresel çorba.
DöndürmeHaşhaş veya kıymalı içle yapılan rulo şeklinde börek.
Kuzu TandırOdun fırınında pişirilen kuzu eti.
AkıtmaKrep benzeri, sütlü hamurla hazırlanan tatlımsı hamur işi.
Fırın TavukBaharatla harmanlanmış, taş fırında pişirilen tavuk yemeği.
Patlıcan MusakkaPatlıcan, kıyma ve domatesle yapılan fırın yemeği.
Tereyağlı Ekmek TatlısıBayat ekmekle yapılan, şerbetli yöresel tatlı.
Nohutlu Patates YahniNohut ve patatesle hazırlanan sulu yemek.
Sarımsaklı YumurtaHaşhaş yağında kavrulmuş sarımsaklı yumurta.
Pelte TatlısıUnla yapılan, kıvamlı geleneksel tatlı.
CızlakHaşhaş yağında kızartılan hamur parçaları.
Un HelvasıTereyağıyla kavrulmuş un ve şerbetle yapılan helva.
Cevizli SucukPekmezle hazırlanan, cevizli geleneksel atıştırmalık.
Kabak TatlısıŞekerle pişirilmiş kabak dilimleri, genellikle cevizle süslenir.
Haşgeşli TatlıHaşhaşla hazırlanan geleneksel şerbetli tatlı.
Ayran Aşı ÇorbasıYoğurtlu, buğdaylı serinletici yaz çorbası.
KuymakUn, tereyağı ve peynirle yapılan sıcak kahvaltılık.
Etli EkmekFırında ince açılmış hamur üstünde kıymalı harçla pişirilen lezzet.
Sucuklu Yumurtalı BörekAfyon sucuğu ile yapılan kahvaltılık börek çeşidi.
Haşhaşlı LokumHaşhaş ve şekerle hazırlanan yumuşak tatlı türü.
Kuru DolmaKurutulmuş biber ya da patlıcanla hazırlanan dolma.
Düğürcük Çorbasıİnce bulgur ve haşhaşla yapılan yöresel çorba.
Pirpirim AşıSemizotu ile yapılan sulu sebze yemeği.
Sütlü Yufka TatlısıYufka, süt ve şekerle hazırlanan fırın tatlısı.
Haşhaşlı KurabiyeEzilmiş haşhaşla yapılan kıyır kıyır kurabiye.
Çörek Otlu AçmaMayalı hamurdan yapılan, çörek otu serpilmiş yuvarlak çörek.
Patlıcanlı Bulgur PilavıKızarmış patlıcan dilimleriyle lezzetlendirilen bulgur pilavı.
Kuru Mayalı EkmekEv yapımı, taş fırında mayalı ekmek çeşidi.
Leblebili KurabiyeAfyon leblebisiyle yapılan özel kurabiye türü.
Şehir Ana Sayfasına Dön