Çiğ Köfte (Adıyaman Usulü) | Baharatlı, etsiz yoğrulan yöresel çiğ köfte |
Tava | Kuzu etli, pilavla hazırlanan geleneksel yemek |
Kabak Borani | Yoğurtlu, hafif sebzeli kabak yemeği |
Mercimekli Köfte | Mercimek ve bulgurdan yapılan baharatlı köfte |
Yoğurtlu Patlıcan | Kızarmış patlıcanın yoğurtlu sosla sunumu |
Fırın Kebabı | Fırında ağır ateşte pişen et yemeği |
Biberli Ekmek | Baharatlı, biberli yöresel ekmek |
Patlıcan Kebabı | Izgarada pişirilen patlıcan ve et karışımı |
Humus | Nohut, tahin ve limonlu meze |
Bamya Yemeği | Domates soslu bamya yemeği |
Kısır (Adıyaman Usulü) | Baharatlı, domatesli bulgur salatası |
Etli Yaprak Sarma | Kıymalı iç harçla sarılmış asma yaprağı |
İçli Köfte | Bulgur ve kıymalı iç harçtan yapılan kızartma |
Düğün Pilavı | Özel günlerde yapılan pilav |
Bostana (Salata) | Domates, soğan ve maydanozlu salata |
Cızlak (Kıymalı Börek) | Kıymalı ince yufka böreği |
Yoğurtlu Semizotu | Yoğurtlu, sarımsaklı semizotu salatası |
Fasulye Pilaki | Zeytinyağlı kuru fasulye yemeği |
Nohutlu Bulgur Pilavı | Nohutlu, bulgurlu pilav |
Kabak Mücveri | Kabakla yapılan kızartma |
Tavuklu Kapama | Pilav üzerine tavuk ve sebze karışımı |
Biber Dolması | Dolma biber içine pirinçli harç |
Patates Salatası | Haşlanmış patatesle hazırlanan salata |
Şıllık Tatlısı | İnce yufka ile yapılan şerbetli tatlı |
Cevizli Köfte | Cevizli, bulgurlu köfte |
Sakızlı Muhallebi | Sakız aromalı, hafif sütlü tatlı |
Gözleme (Adıyaman Usulü) | İnce açılmış yufkaya iç harç konularak pişirilen |
Kabak Tatlısı | Kabakla yapılan şerbetli tatlı |
Kuru Fasulye | Kuru fasulyenin etli veya etsiz pişirilmesi |
Çoban Salata | Domates, salatalık, soğan ve biberden oluşan salata |
Tavuk Sote | Baharatlı tavuk parçalarının sotelenmesi |
Fırın Patlıcan | Fırında pişirilmiş patlıcan |
Kuzu Tandır | Yavaş pişmiş kuzu eti |
Arabaşı Çorbası | Hamur parçalı, tavuk veya et suyundan çorba |
Etli Bamya | Etli ve domates soslu bamya |
Kıymalı Pide | Kıymalı harçla hazırlanan pide |
Yoğurtlu Kabak | Kabak ve yoğurt karışımı |
Fıstıklı Baklava | Antep fıstıklı baklava |
Yoğurtlu Kabak Borani | Kabak ve yoğurtlu mezelerin birleşimi |
Balık (Fırında veya Izgara) | Fırın veya ızgarada pişirilen balık |
Tahinli Pide | Tahin sürülmüş pide |
Tandır Kebabı | Tandırda pişirilmiş et |
Sini Köfte | Fırın tepsisinde hazırlanan köfte |
Patlıcan Salatası | Izgara veya kızartılmış patlıcan salatası |
Kızartma (Patlıcan, Kabak) | Kızartılmış sebzeler |
Yoğurtlu Ispanak | Yoğurtlu ıspanak mezesi |
Sarma (Asma Yaprağı) | Asma yaprağına sarılmış iç harç |
Kabak Çiçeği Dolması | Kabak çiçeklerine sarılmış iç harç |