Adana - Yemek Listesi
Et ve Izgara Yemekleri
Adana Kebabı (acı ve kuyruk yağı oranı yüksek özel kebap)
Küşleme
Ciğer Şiş (özellikle sabah kahvaltısında bile yenir)
Beyti Kebabı (Adana usulü; lavaşa sarılı et)
Kaburga Dolması (Adana usulü)
Hamur İşleri ve Börekler
Bici Bici (aslında tatlı ama bu kadar meşhurken atlamak olmaz)
Adana Böreği (kat kat, bol yağlı ve peynirli; baklava gibi börek)
İçli Köfte (Adana usulü kızartma ağırlıklı yapılır)
Sarımsaklı Köfte (bulgurlu, sarımsaklı soslu köfte)
Fellah Köftesi
Ana Yemek ve Ev Yemekleri
Analı Kızlı (etli büyük köfteler ve küçük köfteler bir arada)
Ekşili Topalak
Etli Dolma (biber, kabak, patlıcan vs.)
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Süzme Mercimek Çorbası (Adana usulü baharatlı ve yoğun)
Sebze ve Yöresel Lezzetler
Şırdan Dolması (koyun midesinden yapılır, Adana'nın kültürel sembolüdür)
Paça Çorbası (özellikle kelle paça, yoğun sarımsak ve sirke ile)
Mumbar Dolması
Kabak Çintmesi
Patlıcan Közleme (salatası gibi)
Tatlılar
Bici Bici Tatlısı
Taş Kadayıfı
Künefe (her ne kadar Hatay ağırlıklı dense de Adana’da da çok yaygındır)
Salatalar ve Mezeler
Zeytin Salatası
Acılı Ezme
Humus
Cacık (bol sarımsaklı ve kıvamlı)