81 İl Türkiye Rehberi

Adana - Yemek Listesi

 Et ve Izgara Yemekleri

Adana Kebabı (acı ve kuyruk yağı oranı yüksek özel kebap)

Küşleme

Ciğer Şiş (özellikle sabah kahvaltısında bile yenir)

Beyti Kebabı (Adana usulü; lavaşa sarılı et)

Kaburga Dolması (Adana usulü)

 Hamur İşleri ve Börekler

Bici Bici (aslında tatlı ama bu kadar meşhurken atlamak olmaz)

Adana Böreği (kat kat, bol yağlı ve peynirli; baklava gibi börek)

İçli Köfte (Adana usulü kızartma ağırlıklı yapılır)

Sarımsaklı Köfte (bulgurlu, sarımsaklı soslu köfte)

Fellah Köftesi

 Ana Yemek ve Ev Yemekleri

Analı Kızlı (etli büyük köfteler ve küçük köfteler bir arada)

Ekşili Topalak

Etli Dolma (biber, kabak, patlıcan vs.)

Bulgurlu Ispanak Yemeği

Süzme Mercimek Çorbası (Adana usulü baharatlı ve yoğun)

 Sebze ve Yöresel Lezzetler

Şırdan Dolması (koyun midesinden yapılır, Adana'nın kültürel sembolüdür)

Paça Çorbası (özellikle kelle paça, yoğun sarımsak ve sirke ile)

Mumbar Dolması

Kabak Çintmesi

Patlıcan Közleme (salatası gibi)

 Tatlılar

Bici Bici Tatlısı

Taş Kadayıfı

Künefe (her ne kadar Hatay ağırlıklı dense de Adana’da da çok yaygındır)

 Salatalar ve Mezeler

Zeytin Salatası

Acılı Ezme

Humus

Cacık (bol sarımsaklı ve kıvamlı)

Şehir Ana Sayfasına Dön